Merilnik krvnega tlaka ROSSMAX Z1
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Merilnik krvnega tlaka ROSSMAX Z1

5 let garancije!

46,80 €

38,36 € Brez DDV

check NA ZALOGI
Rossmax Z1, nadlahtni merilnik krvnega tlaka (1 merilnik)

Merjenje krvnega tlaka z merilnikom Z1 se izvaja na enak način kot avskultacijsko merjenje z manšeto/stetoskopom, in sicer v okviru omejitev, ki jih določa ameriški nacionalni standard za elektronske ali avtomatizirane sfigmomanometre. Ta naprava je namenjena za uporabo pri odraslih v domačem okolju. Bolnik je dejanski upravljavec naprave.

Ta merilnik za zaznavanje krvnega tlaka uporablja oscilometrično metodo. Preden se manšeta začne napihovati, naprava sama ugotovi osnovni tlak manšete, ki je enakovreden zračnemu tlaku. Naprava določi ustrezno stopnjo napihovanja na osnovi tlacnih oscilacij, ki nastanejo v mehurju manšete, čemur sledi praznjenje manšete. Med praznjenjem naprava zazna amplitudo in padec tlačnih oscilacij, ter tako doloci sistolični krvni tlak, diastolični krvni tlak in utrip.

Izvajanje meritev:

Pritisnite tipko ON/OFF/START. Preden se zaslon povrne v stanje »0«, se prikažejo vse oznake na zaslonu.
Naprava samodejno določi ustrezno stopnjo napihovanja glede na tlačne oscilacije. Merjenje se začne. Med merjenjem morate biti mirni in tiho. Vsakršen gib lahko vpliva na rezultat merjenja.
Ko je merjenje zaključeno, se na zaslonu prikažejo sistolični, diastolični tlak in utrip, ki se samodejno shranijo v pomnilnik. Shrani se do 90 vrednosti.
Meritev je zdaj zaključena. Pritisnite tipko ON/OFF/START za izklop napajanja. Če ne pritisnete nobene tipke, se enota po 1 minuti samodejno izklopi. Ta merilnik krvnega tlaka se samodejno dodatno napolni, če sistem zazna visok tlak, saj je za meritev krvnega tlaka potrebnega vec tlaka. Opomba: 1. Merilnik se samodejno izklopi po
približno 1 minuti od zadnjega upravljanja. 2. Ce želite prekiniti meritev, pritisnite tipko Memory (Spomin) ali ON/OFF/START, in manšeta se začne prazniti.

Lastnosti:

Detektor namestitve manšete
Zaznavanje gibanja
Prikaz tveganja za zvišan krvni tlak (HRI)
Detektor nerednega srcnega utripa (NSU)
Uporaba kabla USB s potrjenim adapterjem za izmenicni tok (izbirno)
Manšeta je primerna za obseg roke 24-40 cm
Rossmax
1059097
Novo
4715139501897