Mikrovalovna pečica GORENJE MMO20DGWII
zoom_out_map
chevron_left chevron_right
−23,75%

Mikrovalovna pečica GORENJE MMO20DGWII

89,90 € (z ddv) 117,90 € −23,75% 73,69 € (brez davka)
block Pokličite za rok dobave: 04/510-6090
Opis
Mikrovalovna pečica je nujen sestavni del in pripomoček sodobne kuhinje. Če jo pravilno uporabljamo in izkoristimo vse, kar zmore in ponuja, bomo prihranili veliko časa (pri nekaterih jedeh lahko običajni čas priprave zmanjšamo tudi do 75 odstotkov), truda in energije, pripravljene jedi pa bodo prav zaradi načina priprave še okusnejše in bolj zdrave, saj se bodo hranilne snovi, vitamini in rudninske snovi v njih bolje ohranili.

Ker mikrovalovne pečice nikdar ne ogrevamo vnaprej, hrana pa se v njej pripravlja krajši čas, so stroški porabe energije manjši. Vonjave običajno ostanejo znotraj pečice, posoda in kuhinja pa ostaneta hladni, saj se segreje le hrana. Ker posodo segreje le toplota hrane, je tveganje, da se bomo opekli s posodo ali pečico, manjše. Hrano lahko pripravljamo in ponujamo v isti posodi, zato je tudi manj pomivanja. Čiščenje pečice je lažje, ker se hrana ne zapeče nanjo kot pri klasičnih pečicah in štedilnikih.

Dokazano je, da živila, obdelana z mikrovalovi, dobro ohranijo svoje naravne značilnosti, zlasti rudninske soli in beljakovine. Maščobe prav zaradi kratkega časa kuhanja ne spreminjajo svojih lastnosti (razen seveda, če se odločimo za kombinirano pečenje z mikrovalovi in infra žarki oziroma z žarom, pri katerem jedi dobijo okusno hrustljavo skorjico, bogato z večkrat nenasičenimi maščobnimi kislinami), zato je tak način pripravljanja hrane primeren za diete pri zmanjševanju telesne teže ali holesterola. Vlakna zelenjave ostanejo nespremenjena, ohranijo pa se tudi vitamini, občutljivi za toploto (zlasti vitamina A in C), ki se sicer pri daljšem kuhanju ali pečenju uničijo.

Mikrovalovna pečica Gorenje MMO20DGWII je opremljena z elektronskim upravljanjem s tipkami in vrtljivim gumbom, ponuja pa 5 stopenj moči mikrovalov, večstopenjsko kuhanje in funkcijo odtaljevanja. Ima tudi pred-nastavitev programa kuhanja ter žar z mojo 900 W.

Mikrovalovna pečica deluje z močjo 800 W, premer steklenega vrtljivega krožnika znaša 24,5 cm, za pripravo hrane pa vam je na voljo 20 litrov prostornine pečice. Za varnost skrbi otroška zaščita. Njena notranjost je lakirana, vrata imajo dvojno zasteklitev in se levo odpirajo, izdelana pa so iz stekla. Za prijeten izgled poskrbi tudi moderna upravljalna plošča iz barvno lakirane kovine.
Tehnične podrobnosti:

Barva: beča
Notranjost: lakirana
Material vrat: steklo
Material upravljalne plošče: barvno lakirana kovina
Način odpiranja vrat: gumb
Odpiranje vrat: levo
Zasteklitev vrat: dvojna
Volumen pečice [l]: 20
Število stopenj moči mikrovalov: 5
Moč [W]: 800
Infra grelo: 1
Moč žara [W]: 900
Tehnika proizvajanja mikrovalov: standardna tehnologija (HVT)
Način distribucije mikrovalov: vrtljiv krožnik
Upravljanje: elektronsko
Način upravljanja: tipka, vrtljiv gumb
Smart Control
Način ogrevanja: mikrovalovi
Število kombinacija mikrovalovi + žar: 2
Število žar programov: 1
Tehnologija „Pulse“
Odtaljevanje: hitro in avtomatsko (na čas in težo)
Zaščita: otroška, varnostno stikalo
Osvetlitev
Premer vrtljivega krožnika [cm]: 24,5
Rešetka: za žar
Vrsta grela: Quartz
Dimenzije (Š×V×G) [cm]: 43,9 × 25,7 × 35
Neto teža [kg]: 10,9
Bruto teža [kg]: 12,4
Priključna moč [W]: 1250
Moč varovalke [A]: 10

Garancija: 2 leti
Podatki
MMO20DGWII
Nov izdelek
3838942030017